Travel to NY with baby

Da vi tog til New York med vores søn, som på det tidspunkt var 10 mdr. gammel, lavede jeg en masse researche for at forsøge at gøre vores tur nemmere og mere behagelig.

Vi vidste godt at denne tur til byen ikke ville være på samme måde som alle de andre ture vi har haft derover. Denne gang ville det blive på sønnens præmisser ifbm. at sove m.m.

Syntes jeg vil dele min lise med jer, og der er allerede et par læsere som har fået listen tilsendt og har kunne gøre brug af den.

Pusletaske til flyveturen
Der var ingen begrænsninger for at medbringe babymad med ombord på flyet, de var flinke igennem security. Så tag rigeligt med mad med.
Vores søn var ca. 7 mdr. da vi var afsted, og vi havde taget en af de selvopvarmende sutteflasker med samt erstatning i karton med, som vi så kunne varme op da vi var ombord og på vej ud med landingsbanen. Så fik han flaske mens vi lettede og vi undgik dermed at han fik ondt i ørerne.
Vi havde også taget en masse frugtmos og legetøj med som vi kunne underholde ham lidt med, hvis der blev brug for det.
Pak evt. en mindre taske i pusletasken med et par bleer og vådservietter, der er nemlig ikke meget plads på flyets toiletter til at skifte.
Derudover syntes vi det var en rart med et par stofbleer, ekstra vådservietter, suttekæde og ekstra sæt tøj (hvis nu uheldet er ude) og drengens dyne.

Flyveturen frem/tilbage
Vi bookede et natflyvning hos SAS, og det var super, det passede ca. med sønnens sovetider, og det gjorde det lidt letter for os ang. søvn.
Der skal siges at vores tur over havde vi ca. 2 timer med brok fra ham, men det skyldes at han blev vækket af et andet barn.
Husk at ringe og få bekræftet at I har bassinet, hvis I har bestilt sådan et. Men nu kan jeg forstå at jeres søn er på ca. samme alder som vores (han er fra 4. okt. 2012), så hvis han vejer over 11 kg. så kan et bassinet ikke bruges, + han kan evt. være blevet for lang til at kunne ligge i sådan en nu.
Men ellers er et guld værd at have booket sådan en – de syntes det er sjovt at sidde i og kigge rundt, også har du dine hænder fri.
Være obs på at det kan være svært at få noget at spise som voksen med en baby med, derfor husk at have lidt kiks og vand med til jer selv. Sådan havde vi det – men det var også første gang vi fløj med en baby.
Èn af jer får en sele til jeres søn, som han skal være spændt fast til og sidde med ryggen mod jer når i lander og letter, vores søn kunne ikke li´ det, så han var under let og landing lidt urolig og brokkede sig. Men lad være med at lade jer stresse af det. Hos os gik det over så snart han måtte komme ud af selen, og vende sig om og kunne kigge på os.

Bæresele og klapvogn
I DK kan i købe poser hvis i har det som man kalder paraply klapvogne de koster vist nok omkring 60 kr. og køb endelig 2 stk. for man kan ikke eller får ikke tilbud af købe i Newark lufthavn.
Vi valgte at tage vores klapvogn med helt ud til gaten, og det er lidt smag og behag om man vil, men på udrejse kunne vi godt have undværet den, men på hjemrejsen var det vildt godt at vi kunne tage den med helt ud til flyet.
Vi købte en brugt klapvogn i stil med sådan en her: http://www.sara-babyudstyr.dk/10369/images/items/Trille_Sprinter_sort_graa.jpg (ikke 100% magen til, men vi købte en brugt der ligner meget), vi valgte denne model, fordi den kunne ligges ned i 3 niveauer og den fylder ikke så meget når den er slået sammen, og rimelig handig at have med rundt omkring.
Den kan ligges næsten helt ned, så om aften når vi tog ud og spiste efter han var faldet i søvn, kunne han ligge næsten helt ned og sove. Et lille tip er at pakke dynen godt op omkring ørerne, det skærmer lidt af for de høje lyde – samt vi havde et hæklet tæppe med, som vi lagde over for at tage lidt af støjen omkring ham, men han fik stadig luft ind til sig (i stil med sådan et her: http://cdn.babybusiness.dk/wp-content/billeder/oldehaekle.jpg)
Jeg vil råde jer til at tage en bæresele med, vi kunne på ingen måder have undværet vores. Men nu er jeres dreng lidt ældre end da vi var afsted, så måske det har noget at sige. Men vores søn var lidt utryg ved at sidde i sin klapvogn pga. alle mennsker og biler der susede omrking ham hele tiden, så vi brugte rigtig meget bæresele, og af den type hvor de sidder på rumpe og lår, og der med kan sidde ubegrænset tid i selen (de to typer jeg kender er en beco og boba – der kan barnet også sidde på ryggen af jer.
(http://www.sneglehuset.com/category/beco-babycarrier-baeresele-4/ og http://koalabarn.dk/baereseler/10-boba-original-3g-baeresele.html?combination=169 )
Ville til hver en tid også selvom vores søn er 10 mdr. og vejer det mere, tage en bæresele med. Da man også kan bruge bæreselen på ryggen.

Towncar/taxi vs. bus/tog
Jeg vil råde jer til at booke en towncar eller tage en taxi ind til jeres hotel, også selvom det koster lidt mere. Men vi ville ikke tage bus eller tog med alt vores bagage + et træt baby på armen, og ville slet ikke starte vores ferie med stress af den art.
Det var virkelig lækkert bare at kunne sætte sig ind i en bil og blive fragtet hent til hotellet/lejligheden. Jeg syntes tog og bus godt kan være en lille smule stressende, især tog da man skal skifte og hvis man har én kuffert med hver og hådnbagage så skal man lige pludselig slæbe på meget.
Vi syntes det var godt givet ud af bruge penge på dette.
Ang. autostol, så er det tilladt at sidde med baby på skødet ude at være fastspændt, det I kan gøre hvis I vælge towncar eller taxi er at sige at han godt må køre lidt roligt. Men vi havde ingen bekymringer ved dette.
Der er fx disse to selskaber som vi har brugt:
http://www.carmellimo.com/
http://www.dial7.com/

Restauranter
Det tog os et par dage at spore os ind på sønnens rytme med jetlag, men da vi endelig havde fundet ud af det, så gjorde vi det når vi skulle ud at have noget at spise om aften, at vi ventede til han sov for natten (det var for os ved en 19.00 tiden amerikans tid), og når han var kommet i den dybe søvn, lagde vi ham i klapvognen, og pakkede ham godt ind i sin dyne, og lagde det hæklede tæppe over klapvognen, for at afskærme for det meste larm og lys – men så han stadig fik frisk luft ind til sig, Så valgte vi restauranter hvor vi kunne sidde ude og have ham stående ved siden af os. Så hvis han vågnede kunne en af os lige trille en lille tur med ham, eller vi kunne komme hurtig til ham, uden at være til gene for de øvrige restaurant-gæster.
Skal siges at vi gik efter restauranter med udendørs servering, og derfor ikke fik brug for listen (vi har en masse farvorit restauranter i Hells Kitchen området, 9th ave – fra omkring 45nd til 51th street, så dem brugte vi istedet)
Men ellers undersøgte jeg hvilke baby/børnevenlige restauranter der er i byen, min liste så sådanne her ud:
Big daddy´s diner (se min anmeldelse af stedet HER
Bill´s bar and burger (se min anmeldelse af stedet HER
The Odeon iflg. Anmeldelser skulle det være rigtig godt med børn, idet anmeldelserne skriver at der er højstole, booster seats og pusleområde.
Deans Pizzieria (se min anmeldelse af stedet HER
Hi-Life (hvis de har udendørs servering – se min anmeldelse af stedet HER

Hvis jeg havde været sikker på at min søn var en artig dreng, som kunne sidde lidt længere tid ved et fint bord, så ville jeg helt sikkert have bestilt bord på Tribeca Grill, som iflg. Anmeldelserne også byder velkommen til børn, da de har højstole og plads til klapvogne.
Og ellers fandt jeg et par hjemmesider som anbefaler børnevenlige restauranter, den ene har listet et par restauranter op i bydele, og derefter om der er plads til klapvogn, højstole til rådighed samt om der er pudsleplads (listen er over i venstre side af siden lidt nede http://littlebabebigcity.com/nyc-baby-guide/ (der er også gode lister over shoppingsteder))
her er de andre jeg fandt:
http://blondewithababy.com/baby-friendly-dining-guide-nyc/
http://www.opentable.com/best-manhattan-restaurants?li=9077
http://gocitykids.parentsconnect.com/category/theater-district-times-square-manhattan-new-york-ny-usa/places-to-go/restaurants

og ellers er der også disse kæderestauranter som kunne være en mulighed:
Planet Hollywood på time square
The Olive Garden (kæde restaurant, men ret okay)
Big daddy´s diner (klart et besøg værd, evt. til brunch)
TGIF (T G I Fridays)

Taxi i byen
Brug taxi så meget som muligt, hvis I skal længere væk fra hotellet end lige i gå afstand. Det kan være svært at finde subway stationer med elevator, og det kan være lidt besværligt at komme igennem betalingsanlæggende med klapvogn, og taxi er ikke så dyre – og det er tilladt at sidde med baby uden at de sidder i autostol, de skal bare sidde bagved og på skødet af en voksen.
Og dem vi kørte med tog hensyn til at vi havde en baby med.
Vi tog med subway et par gange, men der havde vi ikke klapvognen med, men havde ham i bæreselen, og alle tog hensyn til os.

Oplevelser med børn
Brooklyn Zoo, Central Park Zoo, Central Park (har en fantastik legeplads), div. små parker (fx Madision Square Park, her vrimler det med egern, så det kunne være hyggeligt at se på), ellers er der mange små parker i byen med legepladser.
Toys R Us på Time Square – som har et pariserhjul i org. Størrelse, FAO Schwarz kæmpe legetøjs butik oppe ved Central Park. Build A Bear – jeg har her en liste over mindre legetøjsbutikker, så sig til hvis I vil have den.

Seværdigheder
Her er det helt op til jer og hvad I mener jeres barn kan klare. I kan sagtens tage ud til statue of liberty, op i Empire State building m.m. – de fleste steder er de faktisk ret flinke til at hjælpe hvis man har barn med, og har taget højde for det, og hvis I er til bæresele, så kommer I rigtig langt med at komme ud og se en masse.
Men prøve at skrive til mig hvad I har tænkt på, så skal jeg se om jeg kan huske om det er klapvogn/børne venligt.

Babymad
Hvis jeres barn ikke er kræsen, så lad for gud skyld være med at tage for meget mad og bleer med hjemmefra, der er gode muligheder for at købe derover, faktisk syntes jeg deres udvalg er meget størrere end herhjemme, I kan shoppe i fx Duane Reade, de mest almindelig dagligdags produkter og i Whole Foods kan I finde en masse økologiske madprodukter (fx en masser lækkere varianter af frugtmos på glas – det var et STORT hit her hos os).
Duane Reade og CVS ligger på næsten hvert gadehjørne. Men tag med til den første dag derover, så I har tid til roligt at finde noget til ham den lille, uden at skulle stresse.
Duane Reade har noget som hedder happypuffs det er små ”godbider” som er helt fantastiske for børn selv at spise, og det er gode som en hurtig snack (ville ønske jeg havde taget et par med hjem, da det er et stort hit herhjemme), også er de organisk.
De børn vi kender derover, er alle vilde med dem.

Shopping af tøj til børn/baby
Hvis I har mod på et bustur på ca. 45 min. så tag til Woodbury Common Outlet mall, her er er der rigtig gode shopping af børnetøj som fx BabyGap og Carters som jeg selv er ret vild med, Osh Kosh, The Children’s Place Hutlet
men ellers er der inde i byen (ret okay priser) fx Old Navy som ligger ved Macys, der er Macys selv, The Children’s Place, Daffy´s, H&M, Zara som et par eksempler.
Denne hjemmeside har en liste over lidt dyrer butikker: http://littlebabebigcity.com/nyc-baby-clothing-stores/

Generelt
Folk er utrolig søde og hjælpsommer i byen, og I skal ikke blive forskrækket hvis der er er flere som kommer hen til jer og snakker til jer og jeres søn.

2 tanker om “Travel to NY with baby

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s