Top 5 – Museum

Hvis man vil opleve de fantastiske museer der er i New York, så kan jeg bestemt anbefale disse 5 museer og 2 andre mindre.

Andre: New Museum og ICP

American Museum of Natural History ligger på Upper West Side ved Central Park på adressen 79 Street And Central Park West, og er en af de største og mest berømte museer i verden. Museet omfatter 25 sammenkoblede bygninger, der huser 46 permanente udstilling haller, forskningslaboratorier, og dets berømte bibliotek.
Du skal sætte rigtig god til af til dette museum, idet du kan få rigtig lang tid til at gå her, forsøg evt. at komme så du kan få en af deres rundvisninger, du får rigtig meget ud af dem.

Museum of Arts and Design også kaldet MAD museum ligger ved Columbus Circle på West Side og ved for enden af Central Park på adresse 2 Columbus Circle. MAD er et museum for indsamling, bevaring og visning af moderne håndlavede kunst og skulptureri ler, glas, metal, fiber, og træ m.m.  Også her vil jeg klart anbefale at komme på en af deres rundvisninger, som giver en masse historie og indsigt i de forskellige typer kunst.

The Metropolitan Museum of Art også kaldet MET ligger på East Side også ved Central Park på adressen 1000 5th Avenue, også her kan du sagtens bruge en masse timer. Museet er ret stort men også efter min mening et af de flotteste i byen, især The Sackler Wing er virkelig smuk. MET er et kunstmuseum og de permanente samling indeholder mere end to millioner kunstgenstande. MET er en af verdens største kunstmuseer. Husk endelig at tag op på tagterasse, her er den smukkeste udsigt over parken og ind mod byens centrum.

The Museum of Modern Art kaldes også for MoMa og er beliggende midtown på adressen 11 W 53rd St. Moma er et moderne og nutidig kunstmuseum. med værker af arkitektur og design, tegninger, maleri, skulptur, fotografi, grafik, illustrerede bøger og kunstner bøger, film og elektroniske medier. MET har også en prisbelønnet fine restaurant, The Modern, der drives af Alsace-fødte kok Gabriel Kreuther.

Guggenheim, er også beliggende på East Side over for Central Park på adressen 1071 5th Avenue, og er kendt for museets facade og sneglehusfacon, som gør at det er utrolig spændende bygning og nemt at gå på opdagelse i. Guggenheim er permanent hjem for berømte samlinger af impressionistisk, Post-impressionistisk, tidlig moderne og nutidig kunst og har også særudstillinger året igennem.

Andre: jeg har to andre museer som jeg syntes er fantastiske, men de er af mindre karakter.

New Museum som ligger 235 Bowery som har udstilling af ny moderne kunst og af ukendte kunstnere, bare at besøg bygningen er en oplevelse, og virkelig et besøg værd efter min mening da det er utrolig spændende og anderledes kunst der udstilles.

ICP (International Center of Photography) ligger 1133 Avenue of the Americas at 43rd Street og som er et mindre sted, men får altid et besøg af mig, og jeg kan virkelig anbefale at tjekke dette sted ud hvis man godt kan li´ fotografier. ICP er et fotografering museum, skole, og forskningscenter er beliggende i Midtown.

(If you want to experience the amazing museums are in New York, I can definitely recommend these 5 museums and 2 other smaller places.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s