Statue of Liberty

Statue of Liberty / Frihedsgudinen er vist det som alle kender som det største varetegn for New York. Hun står ude på en ø ved indsejlingen til Manhattan. Som førstegangsbesøgende og vejret er godt kan jeg anbefale en tur derud, og med i prisen kan man hoppe af ved Ellis Island som er det første sted for folk som ville ind i USA måtte opholde sig før de fik adgang.

Begge steder er klart et besøg værd, dog skal man være opmærksom på at ved Statue of Liberty kan der være laaaaange køer i højsæsonerne, så det kræve god tid og en ordeling potion tålmodighed, men når man så først er kommet igennem, så er det ventetiden værd.

Vil anbefale at man køber billetter i forvejen, så kommer man nemlig i en kø der går væsentlig hurtigere end den anden, og huske endelig at købe billetten som giver adgang til at komme ind hvor du kan se hende indefra og hvor du kommer op på den sokkel hun står på.

I en kortere periode er der også mulighed for at komme helt op i hende krone at nyde udsigten, dette er en ret hård tur, som kræver at man kan gå ca. 350 små trin op af en snoet trappe, og varmen kan været ret hot hot.  I sommers hvor de åbnede op for denne tur, lykkedes det mig og Morten at få billetter til at kommer derop, det var en rimelig varm tur derop men virkelig turen værd, sikke en oplevelse. Man fatter ikke helt at der har været helt åbent for alle, hvor vi fik fortalt at folk stod i kø på de små trapper.

Men udsigen både fra kronen (dog begrænset da man kun har nogen små ruder og kigge ud af, men stadig en flot udsigt så højt oppe fra) og fra sokklen er flot og man får hele down town af Manhattan som view.

Ellis Island – er også et besøg værd hvis man godt kan lide at høre/læse/se lidt om den amerikanske historie, her skal du nok afsætte et par timer til at nå det meste igennem, men hvis du har tiden, så hop af båden som sejler til/fra statue of liberty og tag dig en tur rundt på øen.

Statue of liberty ligger her:

Du/I kan købe billetterne hertil på forhånd via denne side: http://www.nps.gov/stli/planyourvisit/feesandreservations.htm

Hvis du/I ska derover mens kronen er åben, kan det klart anbefales at du/I forsøger at få fat i sådanne nogen billetter, også selvom I evt. ikke har tid/lyst til at komme op i kronen, for med sådanne billetter, springer I nemlig de langer køer over, da man får nogen specielle armbånd der gør at man kommer uden om disse køer. Billetterne koster vist nok kun et par $ mere end alm. billetter.

3 tanker om “Statue of Liberty

  1. Pingback: Trip #4 « Manhattan Life

  2. Pingback: The Lady & Ellis Island « Manhattan Life

  3. Pingback: Top 10 Attractions « Manhattan Life

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s